maanantai 24. huhtikuuta 2017

Terhi 3,5 - 4,5 - 5,0 hv käyttöohjekirja

Julkaisen ohessa Terhi 3,5 hv, 4,5 hv ja 5 hv alkuperäisen ohjekirjan valokuvamuodossa.

Valmet, Jyskän Tehdas, 40420 Jyskä, Suomi olkaa hyvä:




Tekniset tiedot


Pääosat Terhi 3,5 hv

Pääosat Terhi 4,5 - 5 hv

Tärkeää - Käyttöönotto - Kiinnitys veneeseen

Ajoon lähdettäessä - Moottorin käynnistäminen - Liikkeellelähtö

Peruuttaminen - Moottorin pysäyttäminen - Kippaus

Ajo veneellä (säätö)

Murtosokan vaihto - Vaihteistoöljy

Kaasutin ja polttoainepumppu

Sytytystulppa - Magneetto - Valaistuskytkennät

Käynnistimen narun vaihto

Vianetsintätaulukko

Talvisäilytyskuntoon saattaminen

Uponneen moottorin huolto


Itselläni käytössä on tuo 5 hv kone, joka on sytytystulppaa vaihtamalla kuljettanut minua 40 vuoden ajan aluksi Itä-Suomessa lapsuuden mökkimaisemissa ja nyt Pirkanmaalla. Pistän tällä samalla foorumilla jakoon huolto- ja käyttökokemuksia tilaisuuden tullen.

7 kommenttia:

  1. Meilläkin ollut suvussa n. 40 vuotta vihreäkoppainen vesijäähdytetty ja tulppia vaihtamalla on aina pelannut eikä mitään isompaa ole ollut. Puola siinä on ulkopuolinen ja magneettoa voisi joskus irroitella ja vähän putsailla.

    Nämä hyvät ohjeet kiitos niistä. Mökiltä löytyy kyllä Terhin sellainen sininen muovinen A4 kokoinen ohjekirja missä käytännössä samat ohjeet kuin tässäkin mutta vähän pelkistetymmässä muodossa.

    VastaaPoista
  2. Sattuisiko sinulla olemaan tietoa miten perän tulisi lähteä 5hv vihreä koppaisessa irti? Kaksi ruuvia evästä irti? Mustan muovikuoren alta näyttäisi paljastuvan mutterilla kiinnitetty sinkki tai vastaava, sen ja kaksi evän ruuvia irroitin, mutta evän pakoputken puoli vain heiluu reippaasti, mutta se missä tämä mutterilla kiinnitetty sinkki on ei liikahdakaan. Onko se mahdollisesti vain korroosio kiinnittänyt perän jotenkin kiinni vai mikähän mahtaa olla ongelma?

    Toinen kysymys olisi, kun vaihde ei mene pois päältä, pyörii koko ajan, siksi perääkin irroittelen josko saisi selvyyttä mikä on rikki. Onko vaihteiöle jotain säätöä tuossa laitoksessa?

    VastaaPoista
  3. Juuri irroitin itse evän. Oli juuri noilla kolmella kiinni. Ei muuta. Kannattaa varoa että impellerin pieni metallinen sokka/puolikas prikka vai mikä se on ei tipu.vaihde menee pois itsrdtään kun käynnistää... ihmettelin tuota itsekin alussa.

    VastaaPoista
  4. Moi,

    Kuuluukos vesijäähdytyksen putken yläpäähän jotain tiivistettä?



    T: Hannu

    VastaaPoista
  5. Moi. Mulla 5 hp, valkokoppainen. Mistä lähden hakeen vikaa, kun tulppaan ei tule kipinää?

    VastaaPoista
  6. Terhin osia ja korjaus vinkkejä voi kysellä Urkosen Hannulta p. 0400578033 nopea toimitus ja edulliset hinnat.

    VastaaPoista
  7. Tietääkö kukaan, olisiko joku kiinnostunut Terhi 4 valkoisesta ja omalla puulaatikolla (mittoihin tehty) perämoottorista ja bensatankista: Mukaan saa Käyttö- ja huolto-ohjeet, varaosaluettelon sekä 1.1.1965 Terhi 3-4 (Valmet Oy, Jyskän tehdas)varaosahinnaston.

    VastaaPoista