lauantai 29. huhtikuuta 2017

Tarkistukset ja huolto - kärkivälit kuntoon

Terhin tasaisen käynnin kannalta kannattaa kerran kesässä tarkistaa kärkivälit ja magneeton ilmaraot rakotulkin avulla. Sytytystulpan kunto on syytä katsoa useamminkin ja vaihtaa tulppa tarvittaessa uuteen.

Kärkivälejä tarkistellaan siis kolmesta paikasta:


Sytytystulppa

Irrotus ja kiinnitys tulppa-avaimella, älä kiristä liikaa.

Terhi 5 hv tulpan tyyppi on NGK B6HS, Bosch W175T1, Champion L81 tai vastaava. Kärkiväli on 0,5 mm


Magneetto

Ilmaraon pääsee tarkistamaan poistamalla ensin 4 kpl pultteja moottorin päältä ja irrottamalla käynnistinnarun koteloineen. Sen jälkeen avataan vielä toiset 4 kpl pultteja ja poistetaan magneeton yläpuolen kehikko. Magneeton 2 aukosta pystyy tarkistamaan ja tarvittaessa säätämään magneeton ilmaraon. Pyöritä magneettoa ja tarkista kaikki 4 ilmarakoa.

Olen säätänyt ilmaraon 0,4 mm:iin ja hyvin on riittänyt kipinää.

Jos sinulla on käytössä ulosvetäjä, kannattaa magneetto muutaman vuoden välein käyttää kokonaan irti ja puhdistaa sinne kertynyt metallipöly. Itselläni tosin meni 40 vuotta ennen ensimmäistä magneeton irrotusta.


Katkojan kärjet

Magneeton aukoista näet myös katkojan kärjet. Kun pyörität magneettoa kärjet liikkuvat auki ja kiinni. Suurimmillaan kärkivälin tulisi olla 0,4 mm.

Katkojan kärkivälin säätö on huomattavasti helpompaa jos käytät magneeton irti ulosvetäjän avulla - ja jos se suostuu irtoamaan!  


Nappaan kesän mittaan kuvia tämän ohjeen tueksi. Kysele, jos kaipaat tarkennuksia!  

3 kommenttia:

  1. Moi,


    Sopivaa siipipyörää saa Motonetistä: 50-00323 Mercury, Mariner siipipyörä 3.

    Akselin reikää täytyy vähän suurentaa, että mahtuu akselin päälle. Muuten on samat mitat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. korjataan vielä omaa kommenttia, että Mercuryn siipipyörä on melko sopiva, mutta liian pieni halkaisijaltaan eli ei toimi sittenkään. Tilatkaa Voimakoneelta oikea ja alkuperäinen siipipyörä.

      Poista
  2. Titanium Mountain Bike Co-op Review
    The Bike Co-op sia titanium review oakley titanium glasses looks at the Bicycle King's selection of bikes, titanium build their location, price, ford edge titanium 2021 and the black titanium rings overall quality of the bikes themselves.

    VastaaPoista